kruunukellari - logo

Jäseneksi viinikellariimme

Tervetuloa Kruunukellari-yhteisöön osakkaaksi tai vuokralaiseksi!

Sijoitus vapaa-aikaan

Oma viinikaappi (alk. 2 500 €) on sijoitus vapaa-aikaan – ja investointi, jonka arvo säilyy tai jopa kasvaa vuosien saatossa. Mikäli kaapille ei tulevaisuudessa ole enää käyttöä, sen voi myydä edelleen. Varaa tästä maksuton esittely Kruunukellariin!

Jos et heti kättelyssä halua investoida ikiomaan viinikaappiin, Kruunukellarin jäseneksi pääsee myös kuukausisopimuksella (alk. 42 €/kk). Lue lisää kaapin vuokraamisesta ja varaa esittely tästä.

Vapaat kaapit

 
Tastingtilan viereinen:
Kaappi 27, 10 osaketta
Ladontatavasta riippuen 150 – 300 pulloa
2023 vuosivastike 190€
myyntihinta 4.000€
 
Varasuloskäynnin vasemmalla puolella:
Kaappi 49, 7 osaketta
Ladontatavasta riippuen 100 – 150 pulloa
2023 vuosivastike 133€
myyntihinta 3.360€ tai kk-vuokra 50€

Stadin paras viinikellari

Kruununhaan jugend-kaupunginosan sydämessä, kulttuurihistoriallisesti uniikissa miljöössä sijaitseva Kruunukellari on suosittu viininharrastajien kohtaamispaikka, jossa viinit, viskit ja oluet säilyvät parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Asuintaloksi muutetun entisen teollisuuskiinteistön kellarikerros jakaantuu laajaan viinikellariin, vintage-henkeen sisustettuun maistelutilaan sekä puusepän käsityönä rakentamaan keittiöön.
 
Kolmesta jäähdytetystä huoneesta koostuvassa 153 neliön viinikellarissa on 155 viinikaappia, ja useampaa eri kokoluokkaa. Standardikokoiseen kaappiin mahtuu ladontatavasta riippuen 120–200 normaalikokoista viinipulloa. Jos sinulla on runsaasti viinejä, joita haluat kypsyttää rauhassa, voit ostaa tai vuokrata meiltä useampia kaappeja.
 
Urbaanista mikrohistoriasta kiinnostuneille lisäarvoa tuo Kruunukellarin rakennuksen tarina. 1920-luvun teollisuusrakennukseen 1940-luvulla rakennettu sisäpihan siipi kellareineen tunnettiin pitkään Silmun Neuletehtaana. Kruunukellaria varten kellaritila rakennettiin uusiksi 2013. Jo luonnostaan ihanteellisen kostean viinikellarin olosuhteet on siis optimoitu viinien pitkäaikaista säilyttämistä varten.

Kaupungin viihtyisin maistelutila

Kruunukellarin sydän on rennon tyylikäs 40 neliön tasting-huone, joka kutsuu viihtymään. 50-luvun vintage-kalusteet luovat tunnelmalliset puitteet viinien maistelulle, ja pinnat ovat aikaa kestäviä laatumateriaaleja. Pehmeästi valaistujen lasiseinien läpi näkee viinikellariin. Tilassa on myös pieni viinikirjasto, käsityönä rakennetut Upload Audio -kaiuttimet, sekä videotykki ja valkokangas.

Maisteluhuoneen vieressä on moderni keittiö, joka on Hemma BästÒ -rakennusliikkeen puusepän käsialaa. Keittiössä on puhtaita ja raikkaita Riedel Restaurant -laseja maisteluita varten sekä mahdollisuus lämmittää ruoka-annoksia. Myös saniteettitilat sijaitsevat maistelutilan yhteydessä.

Tasting-tilan kapasiteetti on 20 henkilöä. Väljästi pöydän ääreen mahtuu tusinan verran ihmisiä. Kruunukellarissa tapaat usein toisia viinin-, viskin- ja oluenystäviä. Keskeisen sijaintinsa ansiosta maistelutila on suosittu myös aperitiivikäytössä. Yhteisöllisyyden tunne on vahva, ja Facebook-ryhmä kellarilaisten oma viestintäkanava.

Viinikellari

Jäähdytetty, viimeisen päälle modernisoitu kellarimme tarjoaa parhaat olosuhteet viiniesi säilyttämiseen. Meiltä löydät juuri tarpeisiisi sopivimmat säilytyskaapit.

Maistelutila

Aistikkaasti 50-luvun henkeen sisustetussa maistelutilassamme viihdytään. Tom Dixonin design-valaisimilla luot haluamasi tunnelman, ja tilan AV-laitteet täyttävät tämän päivän tarpeet.

Kunnon välineet

Viinilasimme ovat korkealaatuista Riedel Restaurant -sarjaa, ja niistä maistuvat viskit ja oluetkin. Hyvin varusteltu keittiömme sopii myös naposteltavien valmisteluun ja ruoan lämmittämiseen.

153 neliötä

Nykykäyttäjien tarpeisiin modernisoitu iso kellaritilamme jakaantuu säilytystiloihin, maistelutilaan ja puusepän rakentamaan keittiöön, josta löydät puhtaat ja raikkaat lasit tastingeja varten.

155 viinikaappia

Kellarimme monipuolisesta kaappivalikoimasta löydät taatusti etsimäsi: kaappikokoja on useita.

100-160 pulloa

Suurin osa kaapeistamme on ladonnasta riippuen 120–200 viinipullon kaappeja, jotka voit halutessasi jakaa 1–2 kaverin kanssa.

Liity nyt jäseneksi

Varaa oma esittelyaika Kruunukellariin ja ihastu tiloihimme. Vapaat esittelyajat löydät kalenterista.