kruunukellari - logo

Viinikellari Helsinki

Harkitsetko sinäkin omaa viinikellaria?

Viinien keräilyä voi pitää harrastuksena, siinä missä postimerkkeilyä tai joogaa. Siinä missä liudan postimerkkejä saa mahtumaan kansion lehtisten väliin ja joogamaton voi käytön jälkeen asettaa nurkkaan seisomaan, viininkeräilijän täytyy miettiä, minne pullokokoelmansa säilöä. Kotioloissa viinikaappi on oivallinen vaihtoehto, mutta rajallisen kokonsa vuoksi se täyttyy nopeasti ahkeran keräilijän käytössä. Viinien pitkäaikaiseen säilytykseen paras vaihtoehto onkin usein hankkia kellariosake ammattimaisesti hoidetusta viinikellarista. Esimerkiksi Helsingissä tällaisia viinikellareita löytyy

Miksi kaappi viinikellarista?

Viinin säilytyksessä tulee huomioida kellaritilan lämpötila, ilmankosteus sekä valaistus. Pitkäikäisyyden maksimoimiseksi viinit tulisi kellaroida tasaisessa lämpötilassa, parhaimmillaan 10–15 °C välillä. Kellaritilan ilman tulisi olla hieman kostea, sillä liian kuivissa olosuhteissa pitkään säilytettyinä pulloissa olevat korkit voivat kuivua. Liiallinen ilmankosteus voi tosin haperoittaa etikettejä, jolloin viinipullojen esteettisyys saattaa kärsiä. Kellariolosuhteiden mukaisesti viinit tulisi myös säilyttää pimeässä tai vähintään hämärässä, sillä suora valo voi vahingoittaa etenkin kirkkaissa lasipulloissa olevia viinejä. Useimmat tuottajat suojaavat viininsä käyttämällä värjätystä lasista tehtyjä pulloja, mutta pitkäaikaisessa säilytyksessä myös nämä pullot kannattaa suojata valolta. Viinejä ei tulisi myöskään liikutella turhaan, joten vaikka huippulaatuisten viinikaappien kompressorit ovat värinättömiä, eivät ne voita kellariolosuhteiden stabiiliutta.

Hanki osakkuus Helsingissä sijaitsevasta viinikellarista

Suomen suurimmissa kaupungeissa sijaitsee useita ammattimaisesti pyöritettyjä viinikellareita, joista Kruunukellari on oiva esimerkki. Helsingin Kruununhaassa sijaitseva viinikellari tarjoaa useita erikokoisia kellariosakkeita, ja ostamalla itselleen osakkuuden, pääsee nauttimaan myös tilan yhteisöllisyydestä. Kruunukellarissa on kookas maistelutila, jota voi varata omiin tarpeisiin tai osallistua tilassa järjestettäviin ohjattuihin viini-iltoihin. Keittiössä voi myös valmistaa pientä syötävää viinien oheen, joten tilassa voi hyvin viettää kokonaisen illan nauttien viinejä omien vieraiden ja muiden kellaristien kanssa.

Tule paikan päälle tutustumaan, varaa ilmainen esittely itsellesi täältä!